Big muffin, czyli mój pierwszy chleb bezglutenowy: gryczany z nasionami goji! yummi!

Wiele osób nie przepada za chlebem gryczanym, ze względu na jego gryczany posmak.. jest na to sposób! zamiast wody, mleko sojowe, oraz sporo różnych przypraw :)


Składniki:400g mąki gryczanej
300ml mleka sojowego
3 łyżeczki proszku do pieczenia
"od serca": czubryca, oregano, tymianek, majeranek, ostropest mielony, kminek, chilli, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki ksylitolu
"mieszanka fit": nasiona goji, rodzynki, pestki słonecznika, pestki dyni

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy na jednolitą masę. Masę wylewamy do silikonowej formy, z wierzchu posypujemy kminkiem i pestkami dyni i słonecznika, pieczemy w 190 st, przez 45-50 minut. Zostawiamy do ostygnięcia i gotowe!





0 komentarze:

Prześlij komentarz