Wytrawne muffinki z gazpacho

Ostatnio często po wytrawności lecę ;) tym razem ponownie wytrawne muffiny z gazpacho! Świetnie smakują z hummusem ;) 




Składniki: 
350 g mąki gryczanej
100 g mąki jaglanej 
300 ml mleka sojowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 sporych łyżek gazpacho
szklanka płatków gryczanych
szklanka pestek słonecznika
Pół szklanki czubrycy czerwonej bez glutaminianiu sodu 
3 łyżki ostropestu mielonego
3 łyżki nasion chia
Kminek (od serca jako składnik, oraz jako posypka ;))

Przygotowanie: 
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy na jednolitą masę. Masę wylewamy do silikonowych foremek i pieczemy w 180 st, włączając termoobieg, przez 25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia i gotowe! 


Bałagan podczas robienia ;)




Z hummusem i suszonymi jabłkami :) pycha!

0 komentarze:

Prześlij komentarz