Ostatnio często po wytrawności lecę ;) tym razem ponownie wytrawne muffiny z gazpacho! Świetnie smakują z hummusem ;)
Składniki:
350 g mąki gryczanej
100 g mąki jaglanej
300 ml mleka sojowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 sporych łyżek gazpacho
szklanka płatków gryczanych
szklanka pestek słonecznika
Pół szklanki czubrycy czerwonej bez glutaminianiu sodu
3 łyżki ostropestu mielonego
3 łyżki nasion chia
Kminek (od serca jako składnik, oraz jako posypka ;))
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy na jednolitą masę. Masę wylewamy do silikonowych foremek i pieczemy w 180 st, włączając termoobieg, przez 25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia i gotowe!
Bałagan podczas robienia ;)
Z hummusem i suszonymi jabłkami :) pycha!
0 komentarze:
Prześlij komentarz