Składniki:
350 g mąki gryczanej
300 ml mleka sojowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 spore łyżki masła orzechowego bez cukru
szklanka płatków gryczanych
szklanka pestek słonecznika
1 łyżeczka ksylitolu
Pół szklanki czubrycy czerwonej bez glutaminianiu sodu
3 łyżki ostropestu mielonego
Pół szklanki orzechów włoskich (można je trochę rozdrobnić)
3 łyżki nasion chia
Pół szklanki soku pomidorowego bez cukru
3 łyżki mielonej ostrej papryki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy na jednolitą masę. Masę wylewamy do silikonowych foremek i pieczemy w 180 st, włączając termoobieg, przez 25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia i gotowe!
0 komentarze:
Prześlij komentarz