Muffiny orzechowe z nutą ostrości (wytrawne)!

Jak na razie, najlepsze wytrawne muffinki jakie do tej pory robiłam! Z jednej strony mają delikatny, orzechowy posmak, a z drugiej, nutę ostrości.




Składniki: 
350 g mąki gryczanej
300 ml mleka sojowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 spore łyżki masła orzechowego bez cukru
szklanka płatków gryczanych
szklanka pestek słonecznika
1 łyżeczka ksylitolu
Pół szklanki czubrycy czerwonej bez glutaminianiu sodu 
3 łyżki ostropestu mielonego
Pół szklanki orzechów włoskich (można je trochę rozdrobnić)
3 łyżki nasion chia
Pół szklanki soku pomidorowego bez cukru
3 łyżki mielonej ostrej papryki 

Przygotowanie: 
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy na jednolitą masę. Masę wylewamy do silikonowych foremek i pieczemy w 180 st, włączając termoobieg, przez 25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia i gotowe! 









0 komentarze:

Prześlij komentarz