Muffiny marchewkowe z pestkami słonecznika!

Marchewka, słonecznik i wszystko jasne ;)



Składniki:
5 średnich marchewek
ok. 3 cm kawałek świeżego imbiru
szczypta cynamonu
350 g mąki gryczanej pełnoziarnistej
150 g mąki jaglanej
350 ml mleka sojowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek ksylitolu
4 łyżeczki masła orzechowego
3 garści pestek słonecznika


Przygotowanie:
Marchewki i imbir obieramy i ścieramy na tarce, następnie wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę, wlewamy do foremek. Z wierzchu posypujemy pestkami słonecznika. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach (termoobieg), przez 25-30 minut).
Wystawić do ostygnięcia!



Gotowe!










0 komentarze:

Prześlij komentarz