Wytrawne muffiny pomidorowe!

Kiedyś nie lubiłam kminku. Od narodzin tych muffinów, dodaję go gdzie się da!


Składniki:
3 świeże pomidory
250 ml soku pomidorowego bez cukru
300 g mąki gryczanej
300 ml mleka sojowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka ksylitolu
1 łyżka soli
Przyprawy: nasiona chia, kminek, curry, oregano, majeranek, pieprz cytrynowy, pestki słonecznika, siemie lniane (ilościowo "na oko". Ja sypałam "od serca" ;))

Przygotowanie:
Pomidory miksujemy, następnie wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę, wlewamy do foremek. Z wierzchu posypujemy pestkami słonecznika i kminkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach (termoobieg), przez 25-30 minut).
Wystawić do ostygnięcia!

Gotowe!






(Mój mąż je muffinki pomidorowe zamiast pieczywa, jako kanapki ;))


0 komentarze:

Prześlij komentarz