Składniki:
3 świeże pomidory
250 ml soku pomidorowego bez cukru
300 g mąki gryczanej
300 ml mleka sojowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka ksylitolu
1 łyżka soli
Przyprawy: nasiona chia, kminek, curry, oregano, majeranek, pieprz cytrynowy, pestki słonecznika, siemie lniane (ilościowo "na oko". Ja sypałam "od serca" ;))
Przygotowanie:
Pomidory miksujemy, następnie wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę, wlewamy do foremek. Z wierzchu posypujemy pestkami słonecznika i kminkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach (termoobieg), przez 25-30 minut).
Wystawić do ostygnięcia!
Gotowe!
(Mój mąż je muffinki pomidorowe zamiast pieczywa, jako kanapki ;))
0 komentarze:
Prześlij komentarz